Val 2018

Den 9 september är det allmänna val i Sverige, och vi i ROOP är naturligtvis representerade i kommunalvalet även denna gång. Under den gångna mandatperioden har vi kämpat hårt för våra idéer, och vi har nått viss framgång, trots att vi bara har 2 mandat. Flera av de vi punkter drivit sedan förra valet har faktiskt förverkligats, även om det nuvarande styret inte gärna erkänner var inspirationen kommit från. Vår idé om medborgarförslag känns väl igen i de nyligen lanserade e-förslagen, och även vår idé om medborgarkontor i de mindre orterna börjar nu realiseras.

Vi kör nu med full fart inför valet och hoppas ni vill vara med och stötta oss även denna gång! För om man vill ha förändring duger det inte att rösta på samma gamla partier. Har det inte ändrat sig den senaste mandatperioden lär de inte göra det i den kommande heller, vad de än lovar.

ROOP vill vara lite annorlunda än andra partier. Vi tycker att du som medborgare ska vara med och bestämma hur vi ska utveckla samhället där du bor, för det vet du mycket bättre än någon politiker som sitter i Norrtälje. Vi struntar i ideologi och politiska block, vi bedriver närodlad realpolitik och fokuserar på sakfrågor istället. En bra idé är en bra idé, oavsett var den kommer ifrån.

Våra tre prioriterade områden för mandatperioden 2018-2022 är: 

  • Utbildningsfrågor
  • Näringsliv, turism, landsbygd och skärgård
  • Kulturen

Under de kommande veckorna och månaderna kommer vi presentera i mer detalj, men du kan även läsa mer om dem på vår hemsida http://www.roop.se

Och de enda frågorna vi har till dig är:

  • Hur vill Du ha det?
  • Varför det?
Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Helt rätt, va precis min tanke. Att vi behöver ha in lite andra aktörer. För vi bet ju vad som händer med dom gamla, ingenting. Förutom när det börjar närma sig valet då sätter dom igång med det dom lovat för länge sen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − ett =